неділя, 21 лютого 2016 р.

Місяці підтримки та допомоги

Нововолинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 упродовж декількох місяців організовувала різні заходи,спрямовані задля допомоги нашим бійцям АТО. Були залучені учителі, батьки, учні. Усі намагалися об'єднати свої зусилля в одне ціле, щоб хоча б трішки підтримати солдатів.
Усе розпочалося з першого вересня. Тоді була проведена акція "Збережи квіти - врятуй життя бійців". До неї долучалися школи усіх міст України. Наша також не залишилася осторонь.
Зібрані кошти передали на лікування поранених випускників нашої школи: Борчуку Павлу та Гнатіву Олегу було передано по 3000 грн. Також на той час відсилалися передачі із солодощами в госпіталі Одеси та Дніпропетровська. А одна дійшла Лавренюку Віталію у Слов'янськ.
Уже в жовтні у школі пройшли УРОКИ МУЖНОСТІ - старший лейтенант внутрішніх військ Віталій Лавренюк провів уроки у десятих-одинадцятих класах, а мобілізований капітан 51 ОМБР Венгрин Сергій - у 6-А, 7-А, 9-А, 9-Б.
У листопаді ми пішли далі, створивши шкільний клуб "Патріот". Усі бажаючі учні долучилися до нього та допомагали у різних організаційних та доброчинних справах. Поширився так званий "вірус", який заохочував дітей до участі в різних акціях. Тоді була поставлена скринька для коштів. Школа зібрала 473 гривні . Згодом виникла ідея в'язання шкарпеток для бійців та ще й було закуплено 50 пар теплих шкарпеток.
Наші наймолодші патріоти - учні 4-А класу - активно відгукнулися та протягом тижня принесли до гурту 3 теплі куртки, шкарпетки, ковдри, рукавиці, спальник, каремат. Таким чином, школа взяла участь у акції "Зігрій солдата".   Все це було передано у НЦДВ Бабійчуку Борису.
Також були виготовлені патріотичні календарики, які міг придбати кожен і тим самим допомогти зібрати більше коштів для воїнів.
У грудні у нашій школі відбувся ярмарок. Учні усіх класів разом із батьками випікали різне печиво, тістечка, виготовляли цукерки та приносили солодощі. Кожен міг купити те, що йому сподобалося. Завдяки цьому заходу зібрали 4148 гривень. Удруге була поставлена скринька. Тоді ж зібралося 723 гривні. Продавши календарики ми отримали 1228 гривень. Також інтенсивно плелися шкарпетки: учитель математики Венгрин Н.Ф. зробила власноруч 2 пари, Жердецька Л. - 2 пари, Демешонок Т. - 1 пару, бібліотекар Кухарук А.М. - 1 пару, Супруненко А. - 1 пару.
Учитель української мови та літератури Іващенко С.О. та учні Цісарук Ю., Іващук І. з 6-А та Стернічук В. (10 клас), плетуть прапорці з бісеру, які стануть своєрідним оберегом для бійців.
До Дня ЗСУ  7-А та 9-А класи відмовилися від подарунків, а за виручені гроші були закуплені креми від морозу "Реаніматор кріо" (10 екземплярів), медикаменти від застуди, чай, шоколад. І все це передали випускнику школи Олегу Литваку і його побратимам із 24-ої бригади, які зараз перебувають у зоні бойових дій на Сході. Також у подарунок Олегу був переданий ліхтарик від учнів та персоналу школи.
До Дня Святого Миколая волонтерами нашої школи закуплено різні подарунки для чотирнадцяти дітей віком від 10 місяців до 17 років. Цим ми хочемо подарувати їм свято, усмішку та вручити бажані іграшки, речі.
З великою любов"ю та щирим серцем школярі готували подарунки для діток, у яких війна=АТО забрала найдорожче - їхніх татусів.
Краплиночку щастя ми намагались донести до діток воїнів-героїв: Пугача Ігоря, Фураєва Сергія, Задорожного Андрія, Кондисюка Олександра та Шепелюка Олексія.
Грудневими днями відправлено передачу для бійця 11 добровольчого батальйону – Приказюка Романа Романовича, батька нашого шестикласника.

Зараз готуємо новорічні гостинці на передову…

Немає коментарів:

Дописати коментар